dimecres, 9 de setembre de 2015

Segueix el fil.... (1 BAT)

LA TORRE DE BABELAquesta imatge que tens a l'esquerra representa la construcció de la torre de Babel. A  partir d'aquest mite es simbolitza la unitat de la llengua durant la primera albada dels homes i com aquesta unitat es va desintegrar en bocinets a partir de la seva destrucció. Veurem la relació entre el mite i la importància de l'estudi de la llengua indoeuropea i el que va suposar per la ciència i la filologia.


ACTIVITATS
1. Esbrina a quina gran obra de la literatura universal podem troba aquest mite. Elabora un petit resum del mite de la torre de Babel.

2.A partir de la teoria de Darwin de l'evolució de les espècies, es va fonamentar  la comparació de llengües per trobar una arrel comuna a totes les llengües.
Quins estudiosos van fer avenços en aquesta recerca? A quines conclusions van arribar?

3. A partir de l'antiga creença de que l'orígen de totes les llengües era el hebreu, ja que era el llenguatge dels textos sagrats, reflexiona sobre que va suposar el descobriment de la llengua indoeuropea per aquest dogma.
( Creus que la religió es va veure afectada per aquesta teoria? De quina manera? )Raona la teva resposta.

4. Realitza un esquema de les famílies lingüístiques indoeuropees i de les llengues actuals que en deriven.

5. Busca el nom de l'autor d'aquest quadre. Escriu a quin moviment pictòric pertany i penja un parell d'imatges d'obres seves per il·lustrar la teva resposta.

AMPLIACIÓ
Cerca imatges relacionades amb aquest mite dintre de la història de l'art i realitza una fitxa on aparegui la imatge, el nom de l'autor, l'any de la realització i el moviment pictòric al qual pertany l'autor.


Webs
http://www.google.com/
http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portada
http://aportes.educ.ar/lengua/nucleo-teorico/recorrido-historico/-la-lingueistica-anterior-al-siglo-xx/la_lingueistica_del_siglo_xix.php?page=2
 http://www.nabarralde.com/es/eztabaida/5505-mito-historia-controversia-y-diversidad-lingueistica
 https://bubbl.us/